Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jouluisin yhtye maailmassa

Kulttuuri
 
emil malmborg
Weeping Willowsin solisti Magnus Carlson tunnelmoi yhtyeen marraskuisella keikalla Malmössä.
Weeping Willowsin solisti Magnus Carlson tunnelmoi yhtyeen marraskuisella keikalla Malmössä. Kuva: emil malmborg
Pop
Weeping Willows: Christmas Time Has Come. Razzia.

Weeping Willowsin alkuperäinen inspiraatio oli Roy Orbisonin ja Scott Walkerin kaltaisten melodraaman mestarien lisäksi niin kutsuttu countrypolitan, Nashvillessä ja Kaliforniassa 60-luvun lopussa luotu viihteellinen countryn ja soulin fuusio, josta tuli muun muassa Elvis Presleyn ja Glen Campbellin tunnusmerkki.

On yksi lajityyppi, johon tämä häpeämättömän sokerisuuden ja amerikkalaisen perinteen liitto sopii täydellisesti: joulumusiikki. Ja Weeping Willowsin Christmas Time Has Come on niin fantastinen esimerkki 60-luvun lopun -hengessä tehdystä sielukkaasta viihdemusiikista, että sen voisi kuvitella toimivan jopa joulusesongin ulkopuolella.

Parhaat joululevyt yllättävät kappalevalinnoillaan ja juuri tästä Christmas Time Has Come -albumissa on kyse. Harvalle joululevylle mahtuu kappaleita niin Ramonesilta, Bee Geesiltä, Scott Walkerilta, Willie Nelsonilta kuin rhythm & blues -veteraani Johnny Mooreltakin.

Carlsonin oma Midwinter Moon on mitä klassisinta Weeping Willowsia ja yksi niistä levyn kappaleista, jotka toimivat oikeassa mielentilassa mihin vuodenaikaan vain. Toisaalta Bee Geesin Odessalta poimittu First of May on nimestään huolimatta puhdasta joulumusiikkia. Marvin Gayen levyttämä Purple Snowflakes trumpettisooloineen on poikkeuksellisen elegantti tulkinta, jolle kontrastia luo suoraviivainen R&B-veto Johnny Mooren Merry Christmas Babystä.

Joey Ramonen Merry Christmas (I Don't Want to Fight Tonight) taas kuulostaa autenttisen doowop-henkiseltä, toisin kuin Ramonesin oma versio Brain Drain -levyllä.

Christmas Time Has Come on enemmän kuin pelkkä sesonkituote. Se on tyylipuhdas esimerkki Weeping Willowsin musiikillisesta visiosta ja siksi myös joululevynä harvinaisen onnistunut.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat