Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Stadirockin veteraanin paluu

Kulttuuri
 
Ville Malja
Melrose, eli Tokela (vas.), Roger ja Jami, palasi studioon kolmentoista vuoden levytystauon jälkeen.
Melrose, eli Tokela (vas.), Roger ja Jami, palasi studioon kolmentoista vuoden levytystauon jälkeen. Kuva: Ville Malja
Rock
Melrose: Got It Made
Fullsteam
★★★

Liki tarkalleen 28 vuotta sitten HS:n Kuukausiliitteen kantta koristi yllättävä aihe. Vantaan Länsimäestä ponnistava Melrose-yhtye oli jo tuttu rocklehdistä, mutta näin laaja valtamedian suoma huomio marginaaliselle englanninkieliselle rockille oli poikkeuksellista Suomessa vielä vuonna 1987.

Melrose oli ehtinyt tehdä räjähtävillä esiintymisillään lähtemättömän vaikutuksen jopa Helsingin rockpiirien ulkopuolella. Yhtä tehokasta rockvoimalaitosta ei ollut nähty sitten Sielun Veljien.

Nyt Melrose palaa albumikantaan kolmentoista vuoden levytystauon jälkeen. Kokoonpano on sama rumpali Jamin, basisti Rogerin ja laulaja-kitaristi Tokelan muodostama trio, jolla yhtye on operoinut 1990-luvun alkuvuosista lähtien.

Got It Made on eräänlainen synteesi yhtyeen kuudesta edellisestä albumista.

Kappalemateriaalissa on suoraa ränttätänttärockia ja tarttuvilla popmelodioilla höystettyä baariboogieta. Ainoastaan ensimmäisten levyjen rockabillyvaikutteet loistavat poissaolollaan.

Niiden kanssa Tokela saanee puljata tarpeeksi muissa kokoonpanoissaan.

Rokkaripiireissä Tokelaa katsotaan yhä ylöspäin. Levyn päättävä Second Class Citizen onkin miehen tuotannossa harvinainen hetki, jossa hän paljastaa paljon omista ulkopuolisuuden tunteistaan.

Kappaletta voi kuunnella myös elegiana hiljalleen ajan iltaruskoon vaipumassa olevalle lajille, työväenluokkaiselle stadilaiselle katupoikarockille.

 

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat