Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Eino Leino sai lempeän väripesun

Kulttuuri
 
Miikka Pirinen
Eva Louhivuoren Ele-yhtye tuo Eino Leinon runot tähän päivään.
Eva Louhivuoren Ele-yhtye tuo Eino Leinon runot tähän päivään. Kuva: Miikka Pirinen
Folk
Ele: Ele. Sokanen.

Laulaja-lauluntekijä Eva Louhivuori on opittu tuntemaan Eva & Manu -pop-folkduon toisena osapuolena. Nyt on luvassa astetta "luomumpi" projekti Ele-yhtyeen kanssa.

Debyyttilevyn sanat ovat sellaisen lupaavan runoilijanimen kuin Eino Leino. Sävelistä vastaa Louhivuori.

Sävel ja sanat, nykyaika ja mennyt, kohtaavat musiikissa saumattomasti. Louhivuori on löytänyt hyvin Leinon vapaana virtaavan luovuuden ja yhdistänyt sen omaan, huolettomasti soljuvaan sävelkieleensä. Lopputulos hellii.

Hellyyttä luo korville myös kokoonpano, jonka yhteissointi ja sovitukset ovat harvinaisen värikylläisiä. Juho Kanervon sellon ja nauhattoman sähköbasson sekä Ilkka Tolosen "luomulyömien" pumpulin pehmeä sointi kutittelee kivasti. Kitaroita helisyttelevät Louhivuori itse sekä Nicolas Rehn.

Antti Koivulan pelimanniviulu tuo varsinkin Yölauluun hienon, miltei agraarin klangin. Urbaanisuutta tuovat useiden kappaleiden konesoinnit.

Jo vuosia projektiaan hionut ryhmä on tehnyt onnistuneen pesäeron listahitteihin. Tuloksena on omaehtoista musiikkia, joka on vieläpä erittäin kaunista ja puhuttelevaa.

Runotyttöilystä ei silti ole kyse. Yhtäkkiä eteen voi tulla Suuri onni -kappaleen kaltainen countryrock-rämistely. Runotyttö muuttuu yhtäkkiä LeAnn Rimesin kaltaiseksi stetsonhatuksi. Hauskaa!

Levyn julkaisun on muuten mahdollistanut mesenaatiksi ja tuottajaksi ryhtynyt näyttelijä-muusikko Riku Nieminen. Tervetullutta rajojen ylittelyä sekin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat