Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Virta-löytö ei ole mullistava

Kulttuuri
 
Iskelmä
Olavi Virta: Punaisen hiekan maa.
Warner Music. Ep.
★★

Sopivasti Olavi Virran syntymän satavuotisjuhlinnan alla Warner Music löysi arkistoistaan aiemmin julkaisemattoman Virta-levytyksen Punaisen hiekan maa (alk. The Shifting, Whispering Sands). Levytys on vuodelta 1957, jolloin Virta oli vielä suosionsa huipulla ja lauloi studiossa monenlaista musiikkia calypsoista tangoihin.

Tämä vinyyli-ep:nä ja digitaalisesti julkaistu kokonaisuus jää rutiinisuoritukseksi Virran huipputuotannon rinnalla. Punaisen hiekan maan lisäksi mukana on julkaisematon versio vuonna 1956 Hawaii-yhtyeen kanssa äänitetystä Uinuvalla laguunilla -kappaleesta sekä Cowboy Johnny -yhteislevytys Veikko Tuomen kanssa (1958) ja ruotsalaista perua oleva valssi Anna aurinkoisen paistaa Tuula-Anneli Rantasen kanssa.

Punaisen hiekan maa soi suomalaislevytyksellä reippaammassa tempossa kuin kantriballadin englanninkieliset Rusty Draperin ja Johnny Cashin versiot. Siinä missä Cash käyttelee puhelaulua, Virta laulaa mitä "täysjännitteisimmin". Laulu ansaitsee kaikki tähdet, mutta biisit ovat aika tylsiä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat