Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lähetyssaarnaajien poika messuaa sielutonta musiikkia vastaan

Kulttuuri
 
Kai Sinervo HS
Matthew E. White vieraili Helsingissä 2013 pian ensilevynsä jälkeen.
Matthew E. White vieraili Helsingissä 2013 pian ensilevynsä jälkeen. Kuva: Kai Sinervo HS
Rock/soul
Matthew E. White: Fresh Blood
Domino
★★★★

Ei Matthew E. White aivan väärässä ole. Nykyaikaisesta rockista on tullut tuotettua ja tuotteistettua, sydämetöntä ja sielutonta – eli kylmää, kuten White toisen albuminsa avaussinglellä Rock & Roll is Cold julistaa.

Huomio on tietysti karkea yleistys, mutta White itse tekee kaikkensa taistellessaan tätä vastaan. Fresh Blood on pakattu täyteen pakahduttavaa tunnelmaa ja orgaanista soittoa, joka tasapainoilee jossain Marvin Gayen What's Going Onin ja Loven Forever Changesin välimaastossa.

Matkaa näihin populaarimusiikin kanonisoituihin klassikkoalbumeihin on vielä, mutta White osoittaa olevansa oikealla tiellä. Muutaman vuoden takainen debyytti Big Inner ei ollut pelkkä vahinko-osuma, vaan Fresh Blood on jopa herkullisempi kokonaisuus. Yleisilme on edelleen vähäeleisen seesteinen, mutta samaan aikaan kertosäkeet nappaavat mukaansa yhä avoimemmin ja ääniraita on sokerikuorrutettu yksityiskohdilla.

On helppo ymmärtää, miksi White pitää nimenomaan studiotyöskentelystä: hänen keskeisintä osaamistaan on kappaleiden vivahteikas orkestrointi ja kasvattaminen kohti huippuaan. Uudella levyllä paras esimerkki tästä on Feeling Good Is Good Enough, joka riistäytyy kuin varkain hurmokselliseksi messuamiseksi.

Juuri silloin White kuulostaa siltä, mikä hän on: ujonpuoleinen lähetyssaarnaajien kasvattama poika, joka heittäytyy kiihkeän gospelin vietäväksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat