Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mika Peltonen tekee hyvin perusiskelmää

Kulttuuri
 
Iskelmä
Mika Peltonen: Lupa kimaltaa Äänimaailma records
★★★

Kuuntelin viime viikon ajan pelkästään Radio Suomea ja sen maakuntaradioiden tarjontaa Savon alueella. Päiväsaikaan soinut tuore Suomi-iskelmä aiheutti toistuvasti kauhunhuutoja tai vaihtoehtoisesti hihitystä. Ei sitä arvaisi, kuinka turruttavaa musiikkia Suomessa tehdäänkään. Syntikoilla tapetaan sävyt ja sanat toistavat puistattavia rakkauskliseitä.

Mutta joukosta erottui yksi: euralaisen pitkän linjan lauluntekijän Mika Peltosen Ootsä se vai et? Sietämättömän tarttuva ja yksinkertainen pieni laulu parisuhteesta. Laulu, joka ei silti pidä kuulijaansa idioottina.

Koko Peltosen neljäs pitkäsoitto Lupa kimaltaa jatkaa samaa linjaa. Hän tekee vanhaa kunnon käsityöläisiskelmää. Kitaravetoinen sointi on juureva, sävellykset tarttuvat korvaan takiaismaisesti.

Sanat taas pakottavat höristelemään korvia. "Vartuin isäs tehtaan varjossa, sä kasvoit äitis kermanekassa", alkaa esimerkiksi Voisin kuvitella. On pakko kuunnella, kuinka tarina tästä jatkuu.

Eivät arkiset sanat toki mitään einoleinoa ole, mutta eivät myöskään Arttu Wiskarin laskelmoivaa realismissa rypemistä. Kekseliäitä sanankäänteitä on työstetty Heikki Salon kanssa.

Kaikessa tavallisuudessaankin Lupa kimaltaa on piristävä tuttavuus nykyisessä iskelmägenressä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat