Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Egotripin odotettu ylösnousemus

Kulttuuri
 
Rock, pop
Egotrippi: Vuosi nolla. Suomen musiikki/Warner Music.
★★★

Egotrippi julkaisi täysin uusia lauluja viimeksi seitsemän vuotta sitten, joten ei tarvitse pitkään miettiä, mistä kumpuavat sellaiset yhtyeen yhdeksännen albumin kappaleet kuin Uusi aamu tai Vuosi nolla. Helsinkiläisviisikko ammentaa ylösnousemuksestaan.

Levyn teemaksi voi väljästi tulkita sen helpotuksen huokauksen, joka Egotripin kollektiivisesta suusta on päässyt yhteisen sävelen taas löydyttyä. Uudella rumpalilla vahvistettu yhtye soi tarmokkaasti, mutta sävellyksiin saakka teema ei välity. Vuosi nolla ei ole uusi alku, vaan pikemminkin se nivoo yhteen Egotripin menneisyydestä tuttuja rakennuspalikoita. On uljaasti rullaavia julistuksia (Uusi aamu), mahtipontisesti kitaroitua kasarirockia (Ainoa mikä jää), pohdiskelevaa tunnelmointia (Kuka vain käy) ja varhaistaipaleelta tuttuja energiapurkauksia (Hehkulamppu).

Epäilemättä on myös niin, että juuri tätä Egotripiltä odotettiin pitkäksi venähtäneen luomistauon jälkeen. Vuosi nolla ei määrittele yhtyettä uudestaan, vaan palauttaa sen paikalleen perinteikkään suomirockin harvenevassa kärjessä.

Ja eihän vanhalle koiralle uusia temppuja opeteta. Uskomattominta on, että 22 vuoden jälkeen se on yhä vitaalissa vedossa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat