Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

White Knuckles Trio vaihtoi bluesin murheen hurmokseen

Kulttuuri
 
Blues
White Knuckles Trio: Got It Bad. Turenki.
★★★★

Kiinnittäkää turvavyöt, nyt mennään! Aikakone heittää meidät syvän etelän suistomaille, hikiseen soittoliiteriin joskus 1950-luvun alussa. Toivottavasti kaikilla on tanssikengät mukana.

White Knuckles Trion debyyttilevy palauttaa kuulijansa aikaan, jolloin blues ja gospel olivat jalostumassa rhythm'n'bluesiksi ja rock'n'rolliksi. Hämmentävintä tässä on tietysti se, että asialla on kolme suomalaispoikaa: sopivasti honottaen laulava Jukka "Yukka White" Mikander, rouhea kitaristi Oskari "Knucklebone Oscar" Martimo ja vallaton pianisti Risto "Hillside" Kumpulainen.

Trion keikat ovat jo aiheuttaneet porinaa, mutta Got It Bad pääsee silti yllättämään. Näin verevää bluesia ei ole näin pohjoisilla leveysasteilla tehty miesmuistiin. Levyllä on oivallettu amerikkalaisesta perinnemusiikista jotain oleellista: hurmos. Blues ei ole vain väline pohjattoman murheen purkamiseen ja sitä ei varsinkaan ole tarkoitettu soittajien sorminäppäryyden esittelyyn. Vaikka kappaleista vain kolme on omaa tuotantoa, kolmikko puhaltaa puhkijauhettuun lajityyppiin riehakkuutta ja raivokkuutta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat