Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Psykedeliaa riittää, irtiottoja kaivataan

Kulttuuri
 
Rock
Black Lizard: Solarize. Soliti.
★★★

Joko nyt? Joko nyt! Helsinkiläisellä Black Lizardilla on vastassaan suuret odotukset, kun levysoittimen neula pureutuu kiinni yhtyeen toiseen albumiin. Solarizen pitäisi olla se levy, jolla yhtye lunastaa lupauksensa, kasvaa lajitovereitaan korkeammalle ja räjäyttää kuulijoidensa tajunnat.

Suureen haasteeseen Black Lizard vastaa valitettavan varovaisesti. Äänimaailmaa on nyt lavennettu muun muassa koskettimilla ja sitarilla, mutta pääpiirteissään elementit ovat tuttuja: kevyen psykedeelisesti pörisevä kitaramatto piilottelee sisällään hienovaraisesti koukuttavia popkappaleita. Irtiottoja ei edesauta sekään, että levyn miksannut laulaja Paltsa-Kai Salama on piilottanut vokaalinsa äänivallin keskelle. Vallattomimmillaan yhtye on kappaleiden hännissä, kun kitaristit pääsevät revittelemään: esimerkiksi Faith ja Shine High syöksyvät komeasti kohti loppuaan.

Solarize on kappalemateriaaliltaan hyvinkin edeltäjänsä veroinen, mutta haasteen yhtye siirtää eteenpäin. Kolmas albumi näyttäköön, jääkö Black Lizard psykedeelisen rockin ylläpitäjäksi vai onko siitä edelläkävijäksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat