Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Parasta ja suosituinta räppiä

Kulttuuri
 
Rap/hiphop
Kendrick Lamar: To Pimp a Butterfly. Interscope.
★★★★★

Joskus taiteellinen kunnianhimo ja kaupallinen potentiaali osuvat yhteen. Kendrick Lamarin kolmas albumi To Pimp a Butterfly on hämmästyttävä ja hengästyttävä levy. Se on hiphoppia, mutta se rönsyilee villisti funkin, jazzin, soulin ja kokeellisen musiikin puolelle. Teksteissään Lamar piirtää kuvaa afroamerikkalaisten osasta 2010-luvun Yhdysvalloissa. Sävy on kiivas, pisteliäs ja hyvin poliittinen.

Kuulostaa tyypilliseltä musiikkifriikkien marginaalisuosikilta, mutta To Pimp a Butterfly meni saman tien listaykköseksi kaikissa suurimmissa englanninkielisissä maissa ja nousi kuunnelluimmaksi Spotifyssa.

27-vuotias Lamar nousi räpin toivoksi jo edellisellä albumillaan, ja nyt hän on ottanut harppauksen eteenpäin. Hänen suuri sankarinsa, edesmennyt Tupac Shakur, pääsee ääneen levyllä vanhassa haastattelussa, mutta Lamar kytkee itsensä myös syvälle musiikin juurille. Vierailevina solisteina ovat George Clinton, Ronald Isley ja Snoop Dogg, ja sämpläyksen lähteenä on Boris Gardineria ja Fela Kutia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat