Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Reggaesta löytyi uusi verso

Kulttuuri
 
Reggae, rhythm & blues
Jo' Buddy meets Funky Kingstone: Jo' Buddy meets Funky Kingstone. Ram-Bam Records.
★★★★

Rytmimusiikin eri tyylien sulattamona tunnettu New Orleans on ollut kitaristi, laulaja ja lauluntekijä Jussi Raulamon omin kaupunki jo alle kaksikymppisestä, kuten monilta hänen juurevilta levytyksiltään on voinut oivaltaa aina Mambo Gumbosta (1992) alkaen.

Hänen tuorein albuminsa Jo' Buddy meets Funky Kingstone on enimmäkseen muuta maata, nimensä vihjaamasti. Matka New Orleansista Kingstoniin ei ole silti pitkä, sillä Jamaikan omat musiikit – toisiaan 1960-luvulla seuranneet ska, rocksteady ja reggae – saivat osittain sytykkeensä juuri New Orleansissa tehdyistä levytyksistä.

Raulamon eli Jo' Buddyn perehtyneisyyden ansiosta kaupunkien tyylit liukenevat luontevasti toisiinsa useimmissa hänen omissa kappaleissaan, vaikka rytmisesti pääpaino on vanhahtavassa, "aidossa" reggaessa.

Ansio kuulu osittain tietysti monia suomalaisia laulaja taustoittaneelle tamperelaiselle kuuden muusikon Funky Kingstone -yhtyeelle – nyt lopun e-kirjaimella – jonka tyylinmukainen soitto on läpi levyn rentoa, rouheaa ja ytimekästä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat