Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Unto tuo tangoihin myös arjen draamaa

Kulttuuri
 
Tango
Tango-orkesteri Unto: Yön tummat siivet. ARC Music.
★★★

Tango-orkesteri Unto jatkaa kahdelta aiemmalta levyltään tuttua reseptiä. Pointtina ovat vapaana virtaavat virtuoottiset sovitukset uusista ja vanhoista tangoista, virtuoosien soittamana. Usein ollaan reippaasti lähempänä Buenos Airesin tangoklubeja kuin Seinäjoen tangokatua.

Resepti toimii aina vain. Tangon tunteikkuus ja varsinkin unelmien bändin soitto saavat kuulijansa sydämen pamppailemaan toisinaan lähes ylikierroksilla.

Orkesteri on ehdottomasti kiinnostavimmillaan ja omimmillaan uusissa tangoissa. Heti levyn avaava Anna-Mari Kähärän ja Anna-Leena Härkösen salaperäisenä hehkuva tango-chanson Juna riisuu aseista. Johanna Juholan ja Eppu Nuotion Huudetaan kertoo mainiosti parisuhteen arjesta. Molemmat ovat oivia esimerkkejä siitä, ettei suomalaisen tangon aina tarvitse olla kaihoa, kaipuuta ja ruusunpunaisuutta. Pienetkin yhtymäkohdat arkeen tekevät joskus ihmeen hyvää.

Tärkeimmän roolin kantavan laulaja Pirjo Aittomäen hivenen nasaali soundi häiritsee satunnaisesti, mutta tyylikkäät, varmat ja tunnetta tihkuvat tulkinnat nousevat äänenväriä olennaisemmalle sijalle.

Levyn varsinainen helmi löytyy lopusta. Kähärän ja Matti Rossin Sade luo kuultavan hämärän -tango on sellainen dramaattinen kilpajuoksu, että kuulija jää haukkomaan henkeään. Tästä Piazzollakin olisi jo kateellinen.

Orkesteri esiintyy keskiviikkona 13. 5. Kulttuurisalongissa (Erottaja 15–17) klo 20.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat