Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tämän kesän takapotkuhitti

Kulttuuri
 
Ska, Pop
The Valkyrians: Rock My Soul.
Stupido.
★★★★

Helsinkiläinen The Valkyrians venyttää neljännellä albumillaan itsensä uudelle tasolle. Kunnioitettava suoritus veteraaniryhmältä, joka tietää, että markkinat heidän ska-musiikilleen ovat kovin rajalliset. Tämä ei ole vaikuttanut kunnianhimoon.

Jamaikan aurinkoisen takapotkumusiikin muotokielen ja soundien lisäksi kaukalon kokonaisvaltaista hallintaa osoitetaan nyt myös sävellystyössä. Skan ja rocksteadyn komppi naitetaan manchesteriläisen indiepopin eri tyyleihin, kuten Home-kappaleessa The La's -yhtyeestä muistuttavaan kuusikymmenlukuiseen helinäkitaraan tai High-avauskappaleessa Primal Screamin acid house -kauden nostatukseen.

Skalla ja viimeksi mainituilla ei luulisi äkkiseltään olevan mitään tekemistä keskenään. Valkyrians tietää, että brittiläisen pophistorian alakulttuurihetteiköissä nämäkin asiat ovat ajoittain käyneet yllättävän lähellä toisiaan.

Kaiken viitekikkailun takana The Valkyrians on yhä ennen kaikkea kirkasotsainen ja pistämätön bilekone, joka ei erittele kuulijoitaan. Tärkeintä on tanssittaa, ja sen Valkyrians osaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat