Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saksalaistrio tuhlailee hyväänsä

Kulttuuri
 
Jukka Isopuro
Klassinen
Brahms: Pianotriot nro 1–3. Tetzlaff & Tetzlaff & Vogt. Ondine 2 cd.
★★★★★

Johannes Brahmsin pianokamarimusiikki on sellaista tuhlailua, että joskus pistää harmiksi. Varsinkin pianotrioissa – kaksi jousisoitinta pianoa vastaan – sinfonisiin mittoihin paisuvat melodiatihentymät, kontrapunktiverkostot, epäkeskot rytmit ja sointirekisterit ovat niin ylenpalttisia, että kaikkea on vaikea saada kuulumaan.

Tetzlaffin sisarusten Christianin ja Tanjan sekä Lars Vogtin muodostama trio onnistuu nostamaan olennaisuudet esiin mitään hukkaamatta.

Trio nro 3 op. 101 on esimerkki uhkeasta avauksesta, jyhkeästi vyöryvästä pääteemasta ja paksusti laulavasta sivuteemasta. Trio nro 2 op. 87 sisältää hauraita melodiasäikeitä ja humisevia pianon sointuja. Paljon on myös virvatulimaista, sipaisten soitettua välkettä. Yhtäällä Brahms heittäytyy herttaiseksi kuin paijattava koiranpentu, toisaalla hän kohoaa ylittämättömän voimallisena sinfonisena rakentelijana.

Yhtye tasapainottaa mestarillisesti viulun, sellon ja modernin flyygelin sointivarat täyteläiseksi ja eritteleväksi soinniksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat