Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

The Killers -laulajan rakkaudenosoitus 1980-luvun popille

Kulttuuri
 
Kevin Mazur WireImage
Brandon Flowers kulkee soololevyllään niihin musiikillisiin maisemiin, jotka hänen The Killers -yhtyeensä jätti kokeilematta.
Brandon Flowers kulkee soololevyllään niihin musiikillisiin maisemiin, jotka hänen The Killers -yhtyeensä jätti kokeilematta. Kuva: Kevin Mazur WireImage
Pop
Brandon Flowers: The Desired Effect. Island.
★★★★

The Killersin laulusolistin Brandon Flowersin toinen soololevy The Desired Effect kuulostaa välittömästi tutulta – jopa niin tutulta, että on tarkistettava I Can Change -kappaleen kirjoittajakrediitit: kyllä, sävellys lainaa niin suoraan Bronski Beatin Smalltown Boyta, että Jimmy Somerville ja Steve Bronski saavat siivut kappaleen kirjoittajakunniasta.

Kaihoisa ja romanttinen I Can Change on toki muutenkin levyn parhaita kappaleita. Smalltown Boy -sample sekä kappaleen pienessä puheosassa vieraileva Pet Shop Boysin Neil Tennant antavat sille sekä nostalgisen että tribuutinomaisen sävyn.

Kimaltelevaa 1980-luvun poppia kierrättävä The Desired Effect on kuin vaihtoehtoinen versio Flowersin päätyöstä The Killersistä.

Jos yhtye ei olisikaan ensimmäisen levynsä jälkeen lähtenyt tekemään Bruce Springsteenin viitoittamaa stadionrockia, se olisi saattanut tehdä jotain tällaista: nostattavaa ja hienostunutta poppia, jossa Flowersin rakkaus 1980-luvun popmusiikkiin pääsee täysin valloilleen.

Flowers on usein puhunut rakkaudestaan englantilaiseen poppiin, mutta tämä levy ei missään nimessä ole harjoitelma anglofiliassa. Erityisesti levyn jälkipuoli on samanlaista amerikkalaista laajakangasromantiikkaa kuin The Killersin levyillä, toteutettuna vain astetta kevyemmällä paatoksella.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat