Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jumppanen jäsentelee Beethovenia virtaviivaisesti

Kulttuuri
 
Klassinen
Beethoven: Pianosonaatit op. 10, 53, 54 ja 57. Paavali Jumppanen, piano. Ondine (2cd). ★★★★★

Beethoven-kokonaislevytyksensä toisella julkaisulla pianisti Paavali Jumppanen asettaa rinnakkain opus 10:n sisältämät kolme varhaiskauden sonaattia ja opukset 53, 54 ja 57 – siis kolme keskikauden sonaattia, mukaan lukien suuret Waldstein- ja Appassionata-sonaatit. Rinnastus tuo esiin eri tyylikausille sijoittuvien sonaattien erot, olkoonkin, että näiden varhais- ja keskikauden sonaattien säveltämisen välissä ei kulunut kymmentäkään vuotta.

Paavali Jumppanen painottaa pitkälinjaisia kokonaisuuksia hetken pikavoittojen sijaan. Varsinkin suppeammissa varhaissonaateissa pystyisi maistelemaan yksityiskohtia enemmänkin, mutta Jumppanen suosii virtaviivaista tulkintaa.

Waldsteinissa ja Appassionatassa Jumppasen näkemys on parhaimmillaan, kun laajat sonaatit ehtivät vyöryä esiin kaikessa uljaudessaan. Jumppasen huoliteltu tekniikka mahdollistaa saumattomat tunnelmanvaihdokset salamannopeasti ja silti luontevasti. Esimerkiksi Waldsteinin finaalin loppupyörteissä Jumppanen jäsentelee soittonsa huimasti. Kuhmo-talossa äänitetty levy on äänenlaadultaan ensiluokkainen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat