Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Franz Ferdinandin ja Sparksin järkiliitto

Kulttuuri
 
Rock
FFS: FFS. Domino.
★★★★

Tässäpä nerokasta bändiyhteistyötä. FFS on lyhenne Franz Ferdinandista ja Sparksista eli glasgowlainen indieyhtye liittäytyy yhteen losangelesilaisen kulttiduon kanssa. Lopputulos toimii paremmin kuin yhtyeiden viime vuosien omat levyt.

Älyllisistä, kulttuuriviitteitä tihkuvista sanoituksistaan tunnetun Sparksin ja aina hiukan korkeammalle kurottaneen Franz Ferdinandin yhteistyö ei sinänsä yllätä – Franz Ferdinand aloitti aikoinaan soittelemalla Sparksin Achoota treenikämpällään.

Intellektuaalista ilottelua ei puutu tältäkään levyltä. Kuusiminuuttinen Collaborations Don't Work on sanomaltaan levyn keskeinen kappale, ja sen sijoittelu levyn toiseksi viimeiseksi on herkullisen vitsikästä – kun yhteistyö selkeästi on toiminut erinomaisesti.

Levyn kappaleet kuulostavat usein enemmän Franz Ferdinandilta kuin Sparksilta, mutta Ron Maelin hysteerisen barokkiset kosketinosuudet, Russell Maelin teatraalinen laulu ja sanoitusten amerikkalaista erikoislaatuisuutta pilkkaava ironia tarjoavat sittenkin levyn herkullisimmat nautinnot.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat