Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kehärata soi tunneleissaan

Kulttuuri
 
Ambient
Tapani Rinne & Teho Majamäki: Under the Ground. Aani Records.
★★★

Edellistä levyään varten bassoklarinetisti Tapani Rinne ja lyömäsoittaja Teho Majamäki matkustivat Intiaan saakka – "soittamaan" munkkien kaivamia pyhiä luolia, joiden kaikuisia sointeja ei voi kopioida konserttilanteessa. Mutta ei voi tämän toisenkaan albumin, vaikka määränpää oli paljon lähempänä. Under the Ground on äänitetty kirjaimellisesti syvällä maan alla, heinäkuun alussa avautuvan Vantaan Kehäradan tunnelistossa.

Minimalistisen ja meditatiivisen Inside the Templen (2011) tavoin musiikki on täysin akustista, sekä tilaa käyttävää että täyttävää. Mutta nyt kiirehtimättömästi kiirehtivissä kappaleissa on enemmän melodisia aihioita, tarttumapintaa. Under the Ground onkin dokumentaarisempaa edeltäjäänsä enemmän yksi teos, alusta loppuun kuunneltava levy – ja ehkä syntyhistoriansa takia.

Rinne ja Majamäki ovat nimittäin saaneet työstää samasta materiaalista myös kolme äänimaisemallista 40-minuuttista kappaletta, jotka soivat taustalla kolmella Kehäradan asemalla. Erinomainen oivallus.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat