Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Elektron pelastajan paluu

Kulttuuri
 
Mikko Aaltonen   
Aleksander Heba Lehtikuva
Róisín Murphy nähdään pian myös Suomessa: Hän on pääesiintyjiä Helsingin Flow-festivaaleilla elokuussa.
Róisín Murphy nähdään pian myös Suomessa: Hän on pääesiintyjiä Helsingin Flow-festivaaleilla elokuussa. Kuva: Aleksander Heba Lehtikuva
Pop, elektro
Róisín Murphy: Hairless Toys. Play It Again Sam.
★★★★★

Róisín Murphy nousi Moloko-yhtyeessä elektronisen indien johtavien laulajien joukkoon jo 2000-luvun taitteessa, ja nyt hän palaa kolmannella sooloalbumillaan pitkältä sapatilta.

Ja millä tavalla!

Hairless Toysin avainraita on liki kymmenminuuttinen Exploitation, joka alkaa soul-suodattimen läpi tislautuvana modernina poppina kasvaakseen lopulta jonkinlaiseksi kokeelliseksi, sofistikoituneeksi teknoksi.

Tyystin kentän vastakkaiselta laidalta tärykalvoille törmäävä Exile puolestaan kuljettaa tilanteen eurooppalaisten klubien peilipallojen alta amerikkalaiselle preerialle. Kappale on perinteinen, mutta samaan aikaan kiehtovan kummallinen twang-kitaraballadi.

Alusta lopppuun hallittuja yllätysmomentteja tarjoileva Hairless Toys tuo takaisin artistin, joka on taiteellisesti kypsynyt, mutta silti yhä riemastuttavalla tavalla levoton.

Jos Madonna tai vaikkapa Lady Gaga haluavat joskus lähteä etsimään musiikkiinsa aidosti rohkeita ratkaisuja, heidän kannattaa kääntää katseensa ja korvansa Róisín Murphyn suuntaan.

Roisin Murphy esiintyy Flow-festivaaleilla lauantaina 15. elokuuta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat