Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vanhan Amerikan ääni soi taas

Vanhan Amerikan ääni James Taylor soi taas – ja kohosi heti listaykköseksi

Kulttuuri
 
Brendan McDermid Reuters
James Taylor esiintyi NBC-televisio-yhtiön Today show'ssa New Yorkissa 15. kesäkuuta.
James Taylor esiintyi NBC-televisio-yhtiön Today show'ssa New Yorkissa 15. kesäkuuta. Kuva: Brendan McDermid Reuters
Rock
James Taylor: Before This World. Concord.
★★★

 

Kymmenisen vuotta sitten laulaja ja lauluntekijä James Taylor päätti lopettaa uusien kappaleiden tekemisen. Pari vuotta sitten hän perui päätöksensä ja eristäytyi pitkäksi aikaa sävellys- ja sanoitustyöhön. Lopputuloksena on Before This World, 67-vuotiaan artistin 17. albumi.

Levystä tuli yllättäen myös Taylorin pitkän levytysuran ensimmäinen listaykkönen Yhdysvalloissa. Yllättäen siksi, että Taylor ei esitä juuri mitään sellaista, jota ei olisi kuultu hänen aiemmassa tuotannossaan. Taylor on muokannut pohjoisamerikkalaisen folkrockin ja siitä jalostetun soft rockin sointia enemmän kuin monet muut. Hänen melodiakielensä on inspiroinut monia, ja hänen kirkkaasti ilman vibratoa soiva äänensä on jäljittelemätön.

Before This Worldin kappaleissa Taylor katsoo menneisyyteen: Angels of Fenwayssä hän muistaa Bostonin Red Sox -baseball-joukkuetta fanittaneen mummonsa ja Watchin' Over Messä huumeiden hallitsemat vuotensa.

Nimikappaleessa Taylorin kanssa stemmaa laulaa Sting.

Kappaleen kelttiläinen tunnelma ei ole uutta, sillä samoja vaikutteita kuultiin myös edellisellä omaa musiikkia sisältäneellä levyllä October Roadilla 13 vuotta sitten.

Todennäköisesti Taylorin ykkössija johtuukin musiikkimyynnin muutoksesta. Kokonaisten albumien myynti on vähentynyt ja ostajakunta vanhentunut.

Klassisen rockin harrastajille Before This World on tervetullut elonmerkki legendalta, muille eksoottinen kaiku maailmasta, jota ei enää ole.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat