Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Klubiyön jälkeisiä kaikuja

Kulttuuri
 
Pop
Jamie Xx: In Colour. Young Turks.
★★★★

 

Nuorena lontoolaisena tulokkaana läpi lyöneen The Xx -yhtyeen biittivastaava Jamie Smith on nostattanut odotuksia ensimmäistä sooloalbumiaan kohtaan erinomaisilla singleillä.

In Colour on helposti kesän olennaisia poplevyjä, joka omaleimaisena, nykyhetkeen tarraavana ja luontevan monitahoisena löytää kosketuspintaa yli lajityyppirajojen. Aänimaisema on The Xx:n tummanpuhuvaa haikeutta värikkäämpi, mistä huolimatta yhtäläisyydet nousevat esiin erityisesti laulajien Romy Madley Croftin ja Oliver Simin osuuksien ja kaikuisan soinnin ansiosta. Paikoin levyä voisi luulla klubisuunnan löytäneen The Xx:n kolmanneksi teokseksi.

In Colour on hallittu yhdistelmä melodioita, kaihoisia tunnelmia ja päivän brittiläisittäin korostunutta elektronista sykettä. Vuoroin balladimaisia ja rivakampia hetkiä lävistää kuin klubiyön jälkeisiä muistumia ja vienoa yksinäisyyttä hehkuva raukeus.

Lokakuun Helsingin-keikan liput vietiin käsistä siihen malliin, että sukupolvihahmoksi tyrkyllä olevan Jamie Xx:n keikka olisi sopinut isompaankin saliin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat