Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Matti Esko roots-tunnelmissa

Kulttuuri
 
Country
Matti Esko: Järvenpää-Pasila. Turenki Records.
★★★★

 

Matti Esko (s. 1947) on pitkän linjan iskelmäveteraani, joka teki 1970-luvulla muutaman Suomi-iskelmän klassikon ja 1980-luvulla suurimmat hittinsä. Pieni kantrivivahde on toisinaan vilahdellut hänen kappaleissaan, etenkin isoimmassa hitissä Rekkamies.

Nyt Esko on tehnyt ensimmäisen roots-levynsä, joka koostuu kahdesta eri sessiosta. Levyn ensimmäinen osuus on äänitetty Järvenpäässä akustisen bluesgrass-henkisesti ja toinen Pasilassa enemmän sähköisellä kantrirock-meiningillä.

Muusikkoina on Suomi-rootsin ykköskaartia, muun muassa Hoedown-yhtyeestä tutut Ninni Poijärvi, Mika Kuokkanen ja Olli Haavisto, sekä Esa Eloranta, Vesa Anttila ja Anssi Nykänen.

Roots-hengestä huolimatta levy on myös vahvasti iskelmällinen, mikä ei ole huono asia, sillä juuri iskelmähän on Eskon vahvuus. Tunnelmat vaihtelevat kunnianosoituksesta vanhalle autolle (Cortinan matka), lapsuusmuisteloihin (Kiiltokuvia ja katinkultaa) aitoon konservatiiviseen kantriralliin (Sisua), jossa sotiemme veteraani, Lasse Viren ja Jeesus sämplätään sumeilematta yhteen ja jonka teemana on se, ettei meillä suomalaisilla enää ole tallella entisenlaista sisua.

Hienoimmin soivat silti tukevan Waylon Jennings -henkinen Vanha kunnon rakkaus sekä levyn bonuskappale, itsetunnon ja periksi antamattomuuden merkitystä korostava Miehet ovat menneet luotejakin päin, jossa vierailijana on Marko Haavisto & Poutahaukat -yhtye.

Matti Esko kuulostaa erinomaisen vakuuttavalta läpi koko albumin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat