Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Alexi Tuomarilan yhtye tekee paluun uudella nimellä

Kulttuuri
 
Jazz
Drifter: Flow. Edition Records.
★★★★

Brysselin konservatoriossa opiskellut pianisti Alexi Tuomarila perusti 1990-luvun lopussa belgialaisten kanssa nimikkokvartetin, jonka lupaavat levyt –Voices of Pohjola (2001), O2 (2003) – ja kilpailuvoitot enteilivät työteliäämpää tulevaisuutta. Valitettavasti yhteistyö hiipui, lähinnä yhtyeestä riippumattomista järjestelyistä johtuen.

Ajelehtimaan jäänyt Alexi Tuomarila Quartet tekee nyt paluuta uudella Drifter-nimellä ja uudella belgialaisella basistilla sekä keskeisten säveltäjien kymmenen vuotta kartuttamalla kokemuksella.

Tuomarilan ja saksofonisti Nicolas Kummertin melodinen, kompakti ja ajoittain melankolinen amerikkalaiseurooppalainen kvartettijazz kuulostaakin tässä ajassa, 2015, edellisiä levytyksiä tuoreemmalta, tarkoituksenmukaisemmalta ja tavoitteellisemmalta.

Vaihtelevasti virtaavan levyn flow'ta ei katkaise edes versio Stingin King of Painista. Mutta omin ja erottuvin normipoikkeama ovat Kummertin ja basisti Axel Gilainin muutaman sanan mottomaiset lauluosuudet kolmessa kappaleessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat