Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uusi, vahva laulajatar Suomen poptaivaalle

Kulttuuri
 
Pop
Mitra: Mitra. Warner Music.
★★★★

Muistaako kukaan, kuka voitti Idolsin kaksi vuotta sitten? Tuskinpa moni. Mutta onneksi Warnerilla tämän kyvyn – Mitra Kaislarannan – potentiaali tajuttiin ja häneen satsattiin.

Tuloksena on tuottaja Jukka Immosen kanssa pieteetillä hiottu pophelmi. Mitra raivaa sillä tiensä saman tien suomalaisten naislaulajien kärkikastiin.

Mitra on laulajana vahva ja ulottuvainen. Häneltä sujuvat vakuuttavasti niin soul, pop, shakiramainen "etno"soundi kuin roots-sävytkin. Balladit hän tulkitsee niin läsnäolevasti, että tuntuu. Kaunis Kukka kaipaa valoa on tästä paras esimerkki.

Taitava laulaja on saanut osaamisensa arvoista laulettavaa. Asialla ovat olleet esimerkiksi Arto Tuunela, Mariska ja Iisa Pykäri. Mitään järisyttävän uutta ei ole lähdetty hakemaan, vaan mukana on paljon lainaa. Esimerkiksi Jotain pysyvää on kepeän kuplivalla diskopoljennollaan ja syntikkaujelluksillaan kuin suoraan Madonnan tai Cyndi Lauperin tuotannosta 1980-luvulta. Mutta se ei haitata lainkaan. Riittää, että laatu on kauttaaltaan kovaa ja laulut koskettavia ja tarttuvia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat