Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Asa lähettää terveisiä menneisyydestä

Kulttuuri
 
Hiphop
Asa: Love. Fried Records /Universal
★★


Kun 2000-luvun lyyrisin suomiräppäri päästetään kulttuuriaarteen äärelle, lopputuloksesta olisi toivonut jotain muuta kuin Asan vuosikymmenen ajan odotettu Love Records -levy on.

Love kun tyytyy koostamaan nostalgian eri ulottuvuuksia päällekkäin. Muistuttamaan, kuinka musiikki meni oikeastaan pilalle ajan edetessä. Kuinka räppi oli parempaa 25 vuotta sitten, kun se rakentui yksinkertaisten sämplejen varaan.

Enemmän kuin mitään Love tuntuu tahtovan olla Love Recordsin arkistoihin hukkunut ensimmäinen räppilevy. Sellaisenaan se olisi valtava pioneerityö, mutta vuoden 2015 kontekstissa se onkin ummehtunut eikä ajaton.

Konseptin väsymyksen paljastaa 5000-kappaleen Pekka Pohjola -sämple, jota Dj Shadow käytti Midnight in the Perfect World -kappaleessaan jo 19 vuotta sitten. Viite on tietenkin tahallinen, mutta paljastaa kiusallisesti, kuka on pioneeri ja kuka retromöhömaha.

Ennen muuta syy on tuottajien Didier Selinin ja Jukka Immosen, jotka eivät ole saaneet juuri mitään irti Loven arkistosta. Sämplejä on keskimäärin alle kaksi per biisi, ja niitä on pikemminkin ihailtu kuin uskallettu leikkaa–liimata.

Asa oli viime vuosikymmenen suomiräpin pioneeri ja tähti, mutta katsoo vuosi vuodelta enemmän menneisyyteen.

Eikä siinä mitään, sillä jos halutaan olla nostalgiahippi, riimeissä on syytäkin kanavoida vuoden 1969 rakkauden ja psykedelian sekaisia tajuntoja. 

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat