Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jimi Tenorin iso teos on magnum-luokkaa

Kulttuuri
 
Jazz
Jimi Tenor & Umo: Mysterium Magnum. Herakles Records.
★★★★


Kolmenkymmenen albumin ja ammattimaisen vuoden jälkeen Jimi Tenor ei ole asettunut vieläkään aloilleen. Tuoreimpia esimerkkejä ovat omilla uniikkisoittimilla tehty Itetune, absoluuttisen analoginen ambient-tyylinen Soft Focus sekä reggaeta ja raskasta metallia yhdistävä Dub of Doom.

Myös Mysterium Magnum on uralla ensikertainen yritys eli jazziin erikoistuneelle big bandille – Umolle – suoraan sävelletty ja sovitettu teos.

Edellisiin esimerkkeihin verrattuna se kuulostaa ensi alkuun paljon tutummalta ja tavanomaisemalla Tenorilta, vaikka kirjavammassa ja korskeammassa kuosissa. Mutta menneitä elokuvallisia mielleyhtymiä synnyttävä ja kahteentoista osaan jaettu Mysterium Magnum ei typisty tieteisromanttisen ja spirituaalisen afrobeatjazzin kertaukseksi.

Tästä "kokeellisilla" välikkeillä täydennetystä moninaisesta kohtaamisesta voisi kehittyä vieläkin enemmän – jos tenorisaksofonia, huilua ja veikeää vanhaa venäläistä Ritm2-synterisaattoria soittava Jimi Tenor vain malttaisi tai voisi jatkaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat