Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Linköpingin luciferit tuotekehittelevät

Kulttuuri
 
Metalli
Ghost: Meliora
Universal
★★★


Kahdella ensimmäisellä levyllään Ghost ei osannut päättää, onko se lintu vai kala. Eksentrisyys vaivaa myös ruotsalaisbändin kolmatta levyä, joka pokkuroi metallin, popin, progen ja okkultistisen rockin välimaastossa.

Ratkaisu on harkittu, mutta samalla vieraannuttava. Se tarjoaa hevareille pikkusormen ja poppareille etusormen, mutta lopputulos ei muistuta pirunsarvia vaan pikemminkin Star Trekistä tutun Mr. Spockin tervehdystä.

Vaikeasta pureskeltavuudestaan huolimatta Suomen albumilistan ykkösenä komeileva Meliora osoittaa, että Ghost kykenee kirjoittamaan hyviä keskitempoisia heviriffejä. Cirice miellyttänee kaikkia niitä, joiden mielestä Metallica ei mennyt pilalle vielä Black-albumilla. Myös campiksi vedetty saatanallisuus pysyy hanskassa. Vaikutelma on tosin lähempänä KISS:iä kuin King Diamondia.

Sävellyksellisesti Meliora edustaa ruotsalaista tuotekehittelyä parhaimmillaan. Biisit ovat supermelodisia, eikä popkoukuissa säästellä. He Is osoittaa Ghostin taipuvan balladeihinkin – ainakin kun rakkauden kohde on Lucifer.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat