Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Zappa ei katsonut taakse edes lopussa

Kulttuuri
 
Elektronimusiikki
Frank Zappa: Dance Me This.
Zappa Records.
★★★

Ennenaikaisesti kuollut Frank Zappa (1940–93) viimeisteli viimeisinä aikoina useita postuumeja albumeja, joista ensimmäinen oli Civilization Phase III (1994). Ja nyt on käsillä lopun loppu. Perikunnan mukaan Dance Me This – sadas virallinen albumi! – on se vihoviimeinen, ja julkaistaan jälleen Zappan jälkeensä jättämässä muodossa.

Sähkökitarasooloja kaipaavien täytyy tyytyä silti vain nimikappaleen välähdykseen. Tulkitsijoihinsa turhautunut Zappa oli omistautunut tietokonemusiikille, jota sävelsi ja soitti Synclavierilla, varhaisella digitaalisyntetisaattorilla.

Albumin keskeinen kappale onkin uhkaava puolituntinen Wolf Harbour, viisiosainen elektroakustinen abstraktio. Mutta eniten kulmia kohottavat ne kolme kappaletta, joissa hän hyödyntää kolmea kotiinsa poikennutta tuvalaisia kurkkulaulajaa.

Ja niin Zappa voi siteerata taas esikuvaansa Edgard Varèsea, jonka mukaan "the present day composer refuses to die". Dance Me This ei ole silti kuolematon teos, vaan osa kesken jäänyttä prosessia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat