Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rouvalin ensilevy soi Baiba Skriden ehdoilla

Kulttuuri
 
Reijo Hietanen
Santtu-Matias Rouvali Tampere Filharmonian puikoissa huhtikuussa.
Santtu-Matias Rouvali Tampere Filharmonian puikoissa huhtikuussa. Kuva: Reijo Hietanen
Klassinen
Baiba Skride sekä Tampere Filharmonia joht. Santtu-Matias Rouvali: Nielsen, Sibelius: Violin Concertos, 2 Serenades. Orfeo.
★★★★

Kapellimestari Santtu-Matias Rouvali on pannut nuorekasta pöhinää Tampere Filharmonian toimintaan, mutta vasta nyt saadaan ensimmäinen yhteinen levy, ja sekin viulisti Baiba Skriden ehdoilla.

Skride soittaa varmaotteisesti Jean Sibeliuksen puhkilevytetyn viulukonserton.

Hän välttää väärän muodin mukaiset kliseet, kuten aloittamisen herkässä pianissimossa, vaikka Sibelius merkitsi solistin aloittamaan asiallisessa mezzofortessa.

Viimeistään viulukonserton ensimmäisen osan keskellä normaalin kehittelyosan ja kadenssin yhdistävä musiikki saa Baiba Skrideltä niin karismaattista soittoa, että tämän levytyksen olemassaololle tulee oikeutus. Finaalissa Sibeliuksen metronomisuositukset mahdollistaisivat ripeämmänkin tempon, mutta Skride säilyttää tässäkin asiallisuutensa.

Sibelius-osuutta täydentävät harvemmin levytetyt hienot Serenadit, mutta Rouvalin konserteista tuttua poikamaista rytmiriehaa irtoaa orkesterista eniten Carl Nielsenin pirteästi poukkoilevasta viulukonsertosta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat