Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Anestesia pelasti Beach Housen

Kulttuuri
 
Indie
Beach House: Depression Cherry.
Bella Union.
★★★★

Edellislevyllään Bloomilla (2012) baltimorelaisbändi Beach Housesta tuli tylsä. Siitäkin huolimatta, että viimeistään se huipensi bändin klassikkolevy Teenage Dreamilla (2010) aloittaman nousun yhdeksi 2010-luvun indiesuuruuksista.

Bloom kuitenkin paljasti, että Beach House on yhtye, jolla on niin täydellinen formula, ettei se halunnut muuttaa sitä. Sen kappaleissa soi shoegazen pehmeys, mutta ilman äänivallia. Sen sijaan rumpukoneet ja kitara-arpeggiot hengittävät raukeina kuin unessa.

Mutta kun päiväunet eivät enää tunnu miltään, tarvitaan syvää anestesiaa. Siksi Depression Berry ilahduttaa kovin. Sen pinta on samalla tavalla likainen ja karhea kuin bändin kahdella ensimmäisellä levyllä, ei pehmeä kuten Teenage Dream tai ylikirkas kuten Bloom. Sävellyksistä puuttuu pop, melodiset käännökset ovat hitaita, mutta vievät syvemmälle, korkeammalle ja ylevämmin.

Lisäksi äänikuvan keskipisteeksi on palannut solisti Victoria Legrandin urkujen värisevä ja dissonoiva dronematto, joka pysäyttää kappaleet paikalleen ankkuroimalla ne asteikon pohjasäveleen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat