Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Björkenheim korottaa panoksiaan

Kulttuuri
 
Jazz
Raoul Björkenheim eCsTaSy: Out of the Blue. Cuneiform.
★★★★

Kannen kuva hevosella keittiöön karauttavasta puolalaisesta maatyöläisestä on tässä yhteydessä osuva, vaikka Jukka Malen tunnettu otos ei ole musikaalinen.

Mutta tältä kitaristi Raoul Björkenheimin vetämä kvartetti saattaa kuulostaa vihkiytymättömälle. Musiikki ei soi rymisevällä voimalla tai koko tilan täyttävällä volyymilla, vaan harkitummalla ja hiillostavammalla vimmalla, joka pitää otteessa joka käänteessä.

Rajoittamattoman jazzin ja rockin rajamailla risteilevä yhtye vaikuttaa toisella levyllään myös edellistä keskittyneemmältä, vaikka materiaali on edelleen monimuotoista.

Ehkä se johtuu vain jäsentelystä, sillä joka toinen Out of the Bluen kappale on nyt laulullisempi ja perinteisemmin koukuttavampi. Pidemmät ja improvisoidummat kappaleet ovat silti melkein yhtä lailla sävellyksellisiä, hypnoottisemmalla tavalla koukuttavampia.

Solistisesti kvartetista erottuvat Björkenheim ja saksofonisti Pauli Lyytinen, mutta ytimessä on yhtye – basistina Jori Huhtala ja rumpalina Markku Ounaskari.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat