Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ei tasoituspisteitä kuninkaalle

Kulttuuri
 
Country/rock'n'roll
Jack Scott: Way To Survive
Bluelight
★★★★

Vuonna 1957 ensihittinsä saanut rock'n'roll- ja country-tähti Jack Scott oli ensimmäisiä Detroitista tulleita valkoisia rokkareita. Nyt 79-vuotiaana Scott julkaisee ensimmäisen albuminsa sitten vuoden 1964. Vaikka Scott on nauttinut vahvaa arvostusta kansainvälisessä rockabilly-yhteisössä yli 40 vuoden ajan, paluulevy on tehty kaikista maailman paikoista Suomessa ja suomalaisten muusikoiden kanssa.

Muun muassa kitaristi Olli Haavistoa, tämän rumpaliveli Janne Haavistoa ja pianisti Pekka Gröhniä näkemyksellisempiä roots-soittajia ei ihan äkkiä löytäisi mistään toisesta maailmankolkasta.

Albumi soi kuin rock'n'rollin henki olisi päästetty puhaltamaan elämää nähneeseen honky tonk -baariin. Mitään ei vedetä ulkoluentana. Vanhemman Haaviston taiten tuottama soundi jättää melkein tilaa kuulla soittajien kiihtyneet sydämenlyönnit.

Komeinta koko paluussa on kuitenkin Scottin ääni. Laulajan ainutlaatuinen alarekisteri mahdollistaa muun muassa erittäin haastavan, Elviksen repertuaarista tutun Trouble-bluesnumeron versioinnin ilman, että kuninkaan tarvitsee kääntyä haudassaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat