Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Anna Eriksson tuo joulumusiikkiin suuret tunteet

Kulttuuri
 

Joulumusiikki Anna Eriksson: Gloria. Warner. ★★★

Anna Erikssonin tavaramerkki on turbovaihteinen, tunteikas voimalaulu, joka saa ihokarvat nousemaan. Tähän reseptiin hän luottaa joululevylläänkin.

Gloria on täynnä enimmäkseen kaikkein tutuimpia ja juuri niitä tunteikkaimpia jouluisia lauluja Varpunen jouluaamuna -laulusta Sylvian joululauluun.

Sovituksissa tukeudutaan enimmäkseen taustalla liitelevään jousimattoon ja pianoon. Juju on Erikssonin esityksissä: monet laulut alkavat hipihiljaa, kasvavat ja päätyvät lopulta sellaiseen räjähdykseen ja paatoksellisuuteen, jonka vain Anna Eriksson tässä laajuudessa taitaa.

Ensi kuulemalta tämä toimiikin erinomaisesti. Myöhemmin tulee tunne, että muutakin olisi kaivattu. Voimalaulu alkaa tuntua maneerilta.

Levyn hienoimmat hetket koetaan silloin, kun sovituksiin on tuotu kunnolla uutta. Tällainen on esimerkiksi Heinillä härkien, jossa on sähköä, erilainen soinnutus, rytminkäsittely ja ennen kaikkea hauskan tehokas bassokulku. Se jumpsuttaa eteenpäin tavalla, jota ei näissä lauluissa ole totuttu kuulemaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat