Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uusi Hurriganes-boksi vie pakettimatkalle menneisyyteen, ja soundi on nyt jotakin ihan muuta kuin silloin

Kulttuuri
 
Hannu Lindroos
Hurriganes vuonna 1975: Ile Kallio (vas.), Remu Aaltonen ja Cisse Häkkinen.
Hurriganes vuonna 1975: Ile Kallio (vas.), Remu Aaltonen ja Cisse Häkkinen. Kuva: Hannu Lindroos

Hurriganes: Long Play Collection Universal ★★★★

Kun artisti on riittävän tunnettu, niin sen musiikin julkaiseminen ei lopu koskaan. Vanhaa musiikkia sisältäviä uusia äänitteitä tulee uusissa tallennemuodoissa, restauroituina, uudelleen masteroituna ja uusina painoksina.

Hurriganesin tuotanto julkaistiin alun perin vinyylialbumeilla ja c-kaseteilla, joten aitoon Hurriganes-elämykseen ei kuulu cd-levyn tarkka ja kylmähkö sointi.

Neljä vuotta sitten yhtyeen vanhat Love Recordsin kautta tulleet albumit julkaistiin uudestaan vinyylilevyinä ja sitä varten levyt masteroitiin uudelleen.

Tänä syksynä nämä uusvinyylit koottiin yhteen pakettiin ja pinoon lisättiin The Side Tracks -niminen kokoelma-albumi, johon on koottu alun perin vain vinyylisingleillä julkaistut kappaleet.

Kuuden vinyylin Long Play Collectionissa on siis kaikki musiikki, jonka Hurriganes julkaisi kulta-aikanaan vuosina 1973–1977.

Albert Järvisen asema suurimpana suomalaisena rockkitaristina perustuu kahteen ensimmäiseen albumiin (Rock & Roll All Night Long ja Roadrunner), ja hienosti Järvisen paikan täyttänyt Ile Kallio toi kolmella seuraavalla (Crazy Days, Hot Wheels ja Tsugu Way) Hurriganesiin brittiläiseltä kuulostavan rhythm & blues -soinnin.

Näillä levyillä syntyi myös mielikuva omalaatuisella, englantia muistuttavalla kielellä laulavasta Remu Aaltosesta ja suoraviivaisesti bassoa jymistävästä Cisse Häkkisestä. 1970-luvun lopulla Hurriganes oli Suomessa ja vähän aikaa Ruotsissakin ankarin kuviteltavissa oleva rockyhtye.

Mukana tulee vihko, jossa on Esa Kuloniemen ja Honey Aaltosen kaikista kappaleista kirjoittamat napakat analyysit.

On vaikea sanoa kuinka paljon yli 140 euron laatikko houkuttelee nuorempaa vinyylilevy-yleisöä, mutta vanhoille faneille se on vetoava tuote. Kaikkein autenttisimpaan kuuntelukokemukseen vaaditaan tosin vahvistimen monokuuntelukytkin.

Huolella masteroitu ja hyvin erotteleva sointi on kaukana lapsuusvuosien radionauhurin pikkukaiuttimen honotuksesta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat