Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Latvian taiturikuoro tulkitsee Silvestrovia

Mystinen musiikki hahmottuu levollisena sävelvuona.

Kulttuuri
 

Klassinen Valentin Silvestrov: To Thee We Sing. Latvian radiokuoro, joht Sigvards Kļava. Ondine. ★★★★

Latvian radiokuoro on viime aikoina tehnyt vahvan vaikutuksen niin konserteissaan kuin Ondine-levy-yhtiölle tekemillään levyillä. Sigvards Kļavan johtama kamarikuoro on hurmannut tarkalla intonaatiollaan ja puhtaalla soinnillaan, ja nämä hyveet kannattelevat myös kuoron uusinta levyä.

Ukrainalaisen Valentin Silvestrovin (s. 1937) hengellisiin kuorosävellyksiin keskittyvä levy on äänitetty Riian Johanneksenkirkossa, jonka antelias katedraaliakustiikka sopii Silvestrovin hengellis-mystiseen musiikkiin. Epäilemättä Latvian radiokuoron kaltainen taiturijoukko saisi teokset elämään vaikka rutikuivassa huoneakustiikassa, mutta kirkon pitkä kaiunta tasoittaa levollisten harmoniakulkujen limittymistä toisiinsa entisestään.

Silvestrovin teokset ovat kovin samankaltaisia keskenään, joten levy hahmottuu jatkuvana levollisena sävelvuona. Edukseen erottuvat kaksi koskettavaa joululaulua (2006) sekä samana vuonna sävelletyn Kaksi hengellistä veisua -teoksen jälkimmäinen veisu Tobi spivaemo, jonka englanninkielisen käännöksen mukaan koko levy on nimetty.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat