Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hexvessel ottaa pesäeroa metsäfolk-juuriinsa

Hexvesselin psykedelia ei kuulosta kahden pennin huumelarppaukselta, vaan epäsynteettiseltä tutkimusmatkalta kohti mielenrauhaa, kirjoittaa Mervi Vuorela.

Kulttuuri
 

Folk/rock Hexvessel: When We Are Death. Century Media. ★★★★

Moni psykedeliaan hurahtanut nykybändi on kuin kirpputorille eksynyt hippilauma, joka hamstraa halvalla retrokuvioituja rytkyjä ja yrittää muodostaa niistä uskottavan asukokonaisuuden. Tamperelainen Hexvessel eroaa ulkokultaisista kollegoistaan siinä, että se on sisäistänyt hippieetoksen kokonaisvaltaisemmin. Bändin psykedelia ei kuulosta kahden pennin huumelarppaukselta, vaan epäsynteettiseltä tutkimusmatkalta kohti mielenrauhaa.

Kolmannella levyllään Hexvessel ottaa pesäeroa metsäfolk-juuriinsa ja lisää kierroksia mittariin. Kiireettömän maalailun vastapainoksi levyltä löytyy useampikin ensiluokkainen rock-kappale, kuten The Doorsin suuntaan pokkaava When I’m Dead ja avausbiisi Transparent Eyeball, josta jopa Amon Düül II olisi kateellinen. Miksausta hallitsee oikeutetusti laulaja-kitaristi Mat McNerney, joka käyttää ääntään ilahduttavan laaja-alaisesti.

Yksi levyn kantavia teemoja on rakkaus ympäristöä kohtaan. Sanoitusten lisäksi se näkyy siinä, että Hexvessel on luvannut lahjoittaa 10 prosenttia levynsä tuotosta Linkolan Luonnonperintösäätiölle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat