Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jazzpianisti Brad Mehldau sykähdyttää soololevyillään

Suomessa pian konsertoiva Mehldau on syvähenkinen virtuoosi ja omintakeinen improvisoija

Kulttuuri
 

Jazz Brad Mehldau: 10 Years Solo Live. Nonesuch. Neljä levyä. ★★★★★

Loppuviikosta ensimmäiset soolokonsertit Suomessa soittava pianisti Brad Mehldau, 45, tunnetaan parhaiten perinteitä maltillisesti tuoreuttavasta akustisesta triojazzista, jota hän on julkaissut viidentoista albumin verran.

Mutta harvat soololevyt saattavat olla niitä, joilla hän on syvähenkisenä virtuoosina ja visionäärinä sykähdyttävimmillään. Tai ainakin hän on tällä massiivisella viiden tunnin koosteella, jonka kappaleet hän on valinnut teemoitellen 40:stä Euroopan konsertistaan.

Mehldaun varhainen esikuva Keith Jarrett tavoitteli samaa mittakaavaa kansiolla Sun Bear Concerts (1976), jonka konsertit olivat kokonaan improvisoituja. Mehldau on häntä huomattavasti enemmän tulkitsija, sillä 32 kappaleesta vain kuusi on omia. Mutta johdattelijana hän on samaa luokkaa ja poikkeuksellisen ohjelmiston ansiosta ehkä vielä suositeltavampi: standardien rinnalla hän improvisoi hyvin omintakeisesti muun muassa Beatlesin, Nirvanan, Massive Attackin, Pink Floydin ja Radioheadin kappaleiden pohjalta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat