Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Atomirotta ei pelkää edes iskelmäsävyjä

Notkeasta rotasta irtautunut kolmikko tekee vaivattomasti rullaavia rokkihittejä.

Kulttuuri
 
Juha Metso
Atomirotta keikalla Provinssissa kesäkuussa 2015.
Atomirotta keikalla Provinssissa kesäkuussa 2015. Kuva: Juha Metso

Rock, hiphop Atomirotta: II. Monsp Records. ★★★★

Nyt ollaan jo kaukana lähtöpisteestä, sillä Notkeasta Rotasta irtautunut ydinkolmikko Atomirotta jatkaa musiikillisia seikkailujaan yhä etäämmällä emoaluksestaan.

Yhtyeen toisella levyllä hiphop on enää sivuviite, räppäys on saanut tehdä lisää tilaa laulamiselle ja Itä-Helsingin pöhinä on korvattu arkisemmalla kuvastolla.

Samalla Atomirotan vahvin osaamisalue alkaa hahmottua.

Puolentoista vuoden takaisella esikoisellaan yhtye iski kultasuoneen vaivattomasti rullaavilla rokkihiteillä, kuten Aurinkoon tai Hima taas, ja tätä on nyt luvassa vielä enemmän.

Ne ovat kakkoslevyn parasta antia ja takaavat kolmikon hittiputkelle jatkoa. Nenä vie rientää letkeästi kevyen ska-poljennon vauhdittamana, Kaduille taas on rempseän melodinen rokkirykäys ja Tervetuloo kasvaa funk-fiilistelystä mahtipontisesti rokkaavaan kertosäkeeseen.

Avauskappale Älä huoli tyttö uskaltautuu vielä askeleen pidemmälle: kaihoisa melodia, lohdullisen romanttiset sanat ja länkkärikitarat eivät ole enää kovin kaukana iskelmästä.

Kauas on todella tultu, kun urbaani amerikkalainen rytmimusiikki törmää suomalaiseen kansanperimään.

Se ei ole tietysti yllätys, sillä Atomirotta piti musiikillisia raja-aitoja ja ennakkoasetelmia pilkkanaan jo ensimmäisellä levyllään.

II ei pääse yllättämään yhtä useasti: viitteitä jazzista hardrockiin voi poimia matkan varrelta, mutta kokonaisuutena levy on edeltäjäänsä maltillisempi. Painopiste on nyt kappaleissa, ei niinkään kokeiluissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat