Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lastenorkesteri Ammuu antaa korville musikaalista pureksittavaa

Akustinen lastenorkesteri tekee lapsille ihan oikeata, monipuolista musiikkia, josta nauttii aikuinenkin.

Kulttuuri
 

Lastenmusiikki Lastenmusiikkiorkesteri Ammuu!: Metsään. Ammuusikot ry. ★★★★

Ammuu-orkesterin musikaaliset eläinhahmot ovat kaataneet viime vuosina nuorta kansanosaa sympaattisilla ja pedagogisotteisilla live-keikoillaan, mutta tarttuvaa on meno levylläkin.

Kuusihenkinen yhtye luottaa akustiseen musiikkiin. Monipuolisen soittimiston ja vetoavan stemmalaulun avulla sen onnistuu luoda kuulokuvaltaan erittäin rikas kokonaisuus. Kyseessä on oikea, tiivis yhtye, jolla on halu tehdä lapsille ihan oikeata musiikkia. Tästä todella nauttii, aikuinenkin.

Sanat vievät tällä kertaa tutustumismatkalle metsään, mutta tulee vastaan pellejäkin ja ties vaikka mitä – kuumailmapallolla lentelevä käärme ja kissan karvaturkkiin halajava kirppu esimerkiksi. Sanoitukset ovat sen verran yksinkertaisia, että pienimmätkin pysyvät mukana.

Musiikillinen tyylikirjo vaihtelee villisti Lähi-idän rytmeistä aina klassisen musiikin tuttuihin teemoihin asti. Lampaat maassa vuoriston on intohimoista argentiinalaista tangoa, upeaa!

Metsään-levyssä on jotain kovin lystikästä ja viatonta. Tuotanto ei ole lainkaan laskelmoitua. Ammuu luottaa hyvään vanhaan tapaan tehdä lastenmusiikkia: kaiken a ja o on tarjota korville paljon pureksittavaa.

Ja myös lepoa. Sellaisia ihania, korvia helliviä suvantovaiheitakin levyllä riittää. ”Pilvi puhaltelee poskiin omenankukkaa”, lauletaan jazzahtavassa Siivet-laulussa. Silloin voi laittaa silmät kiinni ja kuvitella itsensä lentomatkalle kattojen ylle. Ehkä vähän nukahtaakin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat