Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uusi sarja Love Recordsin levytyksistä päihittää aiemmat yltiöpäisellä täydellisyydellään

Kaikki Love Recordsin julkaisemat singlet julkaistaan mittavana sarjana

Kulttuuri
 

Kokoelma Love Records – Kaikki singlet: osa 1. Love Records. Kuusi levyä. ★★★★

Ensi lokakuussa viisikymmentä vuotta täyttävän Love Recordsin levytyksistä on tiivistetty vuosien varrella jo useita johdattelevia monen levyn kokoelmia – muun muassa otsikoilla Anna mulle Lovee, En valinnut asiaa, Loveproge, Lovejazz ja Loveradio.

Moniosainen Love Records – Kaikki singlet päihittää yltiöpäisellä täydellisyydellään kaikki aiemmat yritykset, kuten nimestä voi päätellä. Sarja tulee sisältämään todellakin kaikki Love Recordsin (1966–1979) julkaisemat singlet: 347 eri levyä ja 694 eri esitystä, joista osa on keräilijöiden himoitsemia harvinaisuuksia.

Näillä tietämin singleillä täytetään kolmekymmentä cd-levyä, jotka julkaistaan kuuden levyn kovakantisina kansioina. Kaikkia täydentävät runsaasti kuvitetut taustoittavat kirjaset, jotka kirjoittaa Love-historian tehnyt toimittaja Miska Rantanen.

Tarina alkaa tietysti alusta, mutta Loven ensimmäinen julkaisu ei ollut joulukuussa 1966 single vaan lp-levy, Kaj Chydeniuksen Lauluja. Syy oli itsesensuuri, sillä ensisingleksi suunniteltua, Kalle Holmbergin tulkitsemaa ivallista Marski-marssia pidettiin turhan uskaliaana aloituksena.

Myöhemmin uskalluksesta ei ollut puutetta, ei yhteiskunnallisesta eikä musiikillisesta.

Suursarjan avaava Kaikki singlet: osa 1 muistuttaa silti, että itseään etsivän yhtiön ensimmäisinä vuosina – tai ainakin huhtikuuhun 1972 – paino oli yhteiskunnallisessa, tekstilähtöisessä musiikissa. Kansion varsinaiset rocklevyt ovat laskettavissa muutaman käden sormilla.

Tässä vaiheessa Loven linjaa määrittelivät säveltäjinä Kaj Chydenius ja Otto Donner, joista varsinkin jälkimmäinen venyi tuoreita tekijöitä odotellessaan lähes kaikkeen: iskelmästä poppiin ja rockiin sekä bluesista jazziin. Ja samaan saa venyä tietysti myös Kaikkien singlejen kuuntelija.

Toukokuussa julkaistavalla toisella kansiolla odotus on osittain jo ohi. Se sisältää kaikki Loven singlet huhtikuusta 1972 syyskuuhun 1974, jolloin ensilevyn saivat julki muun muassa Dave Lindholm, Muska, Maarit ja Juice Leskinen sekä myös Hurriganes.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat