Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kesän Flow-vieras The Last Shadow Puppets viattomana ja romanttisena

Lahjakkaan yhtyeen uutuus on herkullisen houkutteleva

Kulttuuri
 

Rock The Last Shadow Puppets: Everything You’ve Come to Expect Domino ★★★★

Tosiasiat ihan ensiksi: Tämä ei ole se levy, jota Alex Turnerilta odotimme.

Oikeasti janoamme kuulla, mihin Turnerin pääbändi Arctic Monkeys suuntaa loistokkaan AM-levynsä jälkeen. Siitä on pian kolme vuotta, mutta yhtye on poikkeuksellisen hiljaa. Rumpali Matt Helders hengailee Iggy Popin seurapiirissä, ja Turner on päättänyt elvyttää The Last Shadow Puppets -projektinsa.

Ei levyn nimi silti aivan harhaan johda. Everything You’ve Come to Expect (kaikki mitä olette tottuneet odottamaan) sukeltaa yhä syvemmälle siitä lähtöpisteestä, johon The Last Shadow Puppets kahdeksan vuoden takaisella debyytillään jäi.

Yhtyeen moderni indierock on kuorrutettu 60-luvun alun viattomuudella, yltäkylläisellä romanttisuudella ja herkästi soivilla jousilla. Turner sekä hänen seuralaisensa Miles Kane, James Ford ja Owen Pallett tuntuvat suorastaan leikittelevän tyylilajeilla.

Sweet Dreamsin taustat kuulostavat kuin ne olisi vohkittu Roy Orbisonin Running Scaredista. The Dream Synopsis voisi aivan hyvin soida tanssiaisten viimeisenä kappaleena nostalgisessa nuorisoelokuvassa.

Lähemmäs tätä päivää ja Turnerin pääbändiä levy lipsahtaa singletäkyissään. Avauskappale Aviation vaanii yhtä dramaattisesti ja Bad Habits kiitää yhtä kiihkeästi kuin Arctic Monkeys viime vuosinaan.

The Last Shadow Puppetsin riveihin on pakattu niin paljon lahjakkuutta, että olisihan se pieni ihme, jos lopputulema ei olisi näin herkullisen houkutteleva. Epäilemättä levyn kappaleet toimivat myös erinomaisena ääniraitana hämärtyvässä loppukesän illassa, kun yhtye esiintyy elokuussa ensi kertaa Helsingissä Flow-festivaaleilla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat