Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kitaristi Jukka Orma paketoi historiansa albumiin, jossa soi afroamerikkalaisen rytmimusiikin ja tangon raikas modernisointi

Laulajana Orma saattaa kuulostaa kotimaisen rockin ”viidenneltä baritonilta”

Kulttuuri
 

Rock Jukka Orma: Orman oppivuodet. TUM Records. ★★★★

Kitaristi Jukka Orma on poikkeuksellisen monipuolisen uransa aikana toiminut oikeana kätenä monelle yhteistyökumppanille, profiloitumatta niinkään säveltäjänä, bändiliiderinä tai laulusolistina.

Kolmas sooloalbumi muuttaa lopullisesti tätä kuvaa, vieläpä elämänkaaren mittaiseksi venytetyllä kaikupohjalla, jossa soi sekä afroamerikkalaisen rytmimusiikin että tangon raikas modernisointi.

Laulajana Orma saattaa kuulostaa kotimaisen rockin ”viidenneltä baritonilta”, joka ei ole tyystin ravistanut harteiltaan Sielun Veljiin viittaavia aineksia. Tosin tämäkin jää vain yhdeksi heijastumien kajoksi 74-minuuttisessa, musiikillisesti rikkaassa, huikeitakin äänimaisemia avaavassa kokonaisuudessa. Sen muotoutumisessa tuottajasoittaja Roni Martin lienee keskeinen.

Tilityksellinen albumi edustaa myös irtiottoa päihteistä, vaan harvoinpa raitistuneet kykenevät käsittelemään elämänmuutostaan yhtä herkullisesti älyllä, tunteella ja ironialla. Orma on ansainnut uuden loppututkinnon.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat