Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nuoren pop-tähden Ariana Granden levy yllättää turvallisuudellaan ja särmättömyydellään

22-vuotias Grande nousi valtavaan suosioon läpimurtolevyllään My Everything (2014), joka poiki monta hittiä

Kulttuuri
 
MARIO ANZUONI
Ariana Grande tunnetaan muun muassa Problem- ja My Way -hiteistään.
Ariana Grande tunnetaan muun muassa Problem- ja My Way -hiteistään. Kuva: MARIO ANZUONI

Pop Ariana Grande: Dangerous Woman. Republic. ★★★

Kun nuorisopopin kulmasta Madonna, Jennifer Lopez ja Gwen Stefani maistuvat reliikeiltä, maailmanlaajuisen estradin ovat vallanneet esimerkiksi Drake, Justin Bieber, The Weeknd, Fetty Wap ja Meghan Trainor.

Dangerous Woman

Nimi: Dangerous Woman

Julkaisija: Republic

Laji: Pop

Maa: Yhdysvallat

Vuosi: 2016

Esittäjä: Ariana Grande

Valtakunnan korkeuksista vilkuttavat ruhtinaat Beyoncé ja Taylor Swift. Kanye West tekee avantgardea, Adele musiikkia vanhuksille. Rihanna yrittää pitää pintansa.

22-vuotias Ariana Grande nousi valtavaan suosioon häpeämättömän isosti paukkuneella ja korkealle kurottavan äänensä läpäisemällä läpimurtolevyllään My Everything (2014), joka poiki monta hittiä.

Lähtökohdat kiintotähteydelle ovat kunnossa. Time-lehden vaikutusvaltaisimpien listalle valitulla laulajalla on maailman kolmanneksi eniten Instagram-seuraajia, mikä on nuorisomusiikissa iso meriitti.

Laulajan kolmannella albumilla päälle hyökyy kypsemmän soinnin, modernin mutta viihteellisen tuotannon ja nuoruuden innon epäselvä ristiaallokko. Nukkemainen Grande laulaa ja hönkäilee pätevästi, mutta nuoren kuulijakunnan huomioiden suorastaan yllättävät retrosävyt maistuvat laimean turvallisilta.

Nostalginen Moonlight-balladi ja hidasta rockia hyrräävä nimikappale avaavat albumin kuin yhdistelmänä Lana Del Ray -filtterillä kuvattuja amerikkalaisia vintage-maisemia ja Christina Aguileran rotevaa laulua. Suloinen perinnetietoisuus ja viimeistelty jälki tuntuvat suunnatun enemmän Grammy-raadille kuin radioon.

Kokonaisuudesta uupuu nyt edellislevyn suoraviivainen hittimuskeli ja tarttuvuus, toisin sanoen riittävät sävellykset. Into Youn koukku sentään välkkyy terävänä.

Puhaltimin silatut diskosävyt (Greedy), Nicki Minajin kanssa esitetty reggaepop (Side to Side), Lil Wayne -avusteinen kokeellisuus (Let Me Love You) tai Futuren tukema edm-pop (Everyday) kertovat yrityksestä ja resursseista, mutta parhaan särmän puutteessa levy uuvuttaa jo keskivaiheilla.

Vaikka tuotantojäljestä ei nyt uskoisi, taustalla häärii useaan otteeseen Ruotsin Max Martin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat