Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Roxetten hittikone toimii yhä, mutta onko tämä loppu?

Ruotsin popylpeys yrittää uudistua edm-soundeilla, mutta parhaiten se onnistuu pysyttelemällä omalla turvallisella osaamisalueellaan, tarttuvissa popmelodioissa, kirjoittaa Mari Koppinen.

Kulttuuri
 

Pop Roxette: Good karma. Parlophone. ★★★

Ruotsin suurin popsensaatio Abban jälkeen, Roxette, tekaisi 1980- ja 90-luvun vaihteessa sellaiset popmelodiat, että niillä aukesi koko maailma. Nyt uraa on takana 30 vuotta, eikä Per Gesslen laulunkirjoitustaito ole hävinnyt mihinkään. Mutta eipä se ole paljon uudistunutkaan.

Kymmenennellä levyllä on pari huolettomasti rullaavaa ja takuuvarmasti tarttuvaa laulua, tosin turhankin tutun kuuloisena. Esimerkiksi avausraita Why Dontcha? on häkellyttävän samankaltainen rytmisesti ja melodialtaan kuin vanha hitti The Look. It Just Happens tuo erehdyttävästi mieleen Pretty Woman -elokuvan It Must Have Been Love -hittiballadin. Ei se mitään, kappaleet ovat hyviä. Me keski-ikäiset, yhteislauluun taipuvaiset Roxette-ystävät kiittelemme. Kaikki muut sanoisivat, että bändi polkee pahasti paikallaan.

Materiaalia on yritetty uudistaa keskittymällä välillä enemmän soundeihin kuin sävellyksiin. Tuottajakaksikko Addeboy vs Cliff on ollut mukana useammallakin raidalla ja tehnyt melodisesta popduosta modernisti märisevän edm-duon. Ei se aivan toimi. Lopputulos on kylmä, kalsa ja tylsä. Vasta kun soundit muuttuvat kepeämpään kasarin ja Pet Shop Boysin suuntaan, Roxette alkaa taas kuulostaa itseltään.

Parasta on sittenkin lopetusraita, Marie Fredrikssonin herkästi laulama melankolinen, yksinkertainen ja kaunis April Clouds, joka ei elektronisia apuja kaipaile. Jää nähtäväksi, päättääkö tämä surusilmäraita Roxetten upean uran vai vieläkö duo jaksaa jatkaa. Ainakaan lavoille he eivät koskaan enää palaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat