Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Radiopuhelimet on yhä vimmaisessa vedossa

30-vuotiaan yhtyeen uutuus saa HS-kriitikolta viisi tähteä.

Kulttuuri
 
Suomalaista punklegendaa ei enää ahdista - Radiopuhelimet rymisteli Sidewaysissa
Suomalaista punklegendaa ei enää ahdista - Radiopuhelimet rymisteli Sidewaysissa
30 vuotta sitten perustettu Radiopuhelimet on Suomen arvostetuimpia vaihtoehtorockin tekijöitä. Alusta asti Radiopuhelimissa soittanut rumpali Jyrki Raatikainen sanoo, että alkuaikojen ahdistuneisuus on onneksi karissut yhtyeeestä pois. Seurasimme Raatikaisen päivää Sideways-festivaalilla. Toimittaja, kuvaus ja leikkaus: Ilkka Mattila

Rock Radiopuhelimet: Saastan kaipuu. If Society. ★★★★★

Nuoren Jyrki Raatikaisen ilme Saastan kaipuun kannessa näyttää siltä kuin hän olisi perillä jostain, mitä tavallinen kansalainen ei voi edes kuvitella. Sama mystinen vimma välittyy myös Radiopuhelimien 14. albumilta.

Liekö kyseessä reaktio akustiseen Ei kenenkään maa -levyyn, mutta 30-vuotias yhtye on hurjimmillaan sitten alkuvuosiensa. Heti lähdössä bändi tarjoaa riemastuttavasti iskevän kolmen sarjan: Lihamaisema on etukenoisen huuruinen metakkajami, Paha kuolkoon hauis tiukkana vedetty rock ja Kvanttidisko hellittämättömästi groovaava funk.

Jatkossakaan ote ei löysty, vaikka kyse ei olekaan yksioikoisesta turpaanvetolevystä. Puhaltimet, naistaustalaulut ja akustinen soitto antavat energiamyrskylle hienoja nyansseja.

Ja kuten Radiopuhelimien parhaat työt aina, Saastan kaipuu on enemmän kuin rocklevy. Sen musiikki sekä Jyrki Mäen ja Jarno Mällisen puhuttelevat sanoitukset muodostavat taideteoksen, joka herättää ajatuksia elämästä – samalla, kun pistää tanssilihakset liikkumaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat