Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Red Hot Chili Peppers soi nyt aiempaa seestyneemmin

The Getaway -levyllä on yksi irtiotto keskitempoisesta ja melankolisesta materiaalista, mutta enemmänkin irtautumisia olisi voinut olla

Kulttuuri
 
Mario Anzuoni / Reuters
Anthony Kiedis Coachella-festivaalilla Kaliforniassa keväällä 2013.
Anthony Kiedis Coachella-festivaalilla Kaliforniassa keväällä 2013. Kuva: Mario Anzuoni / Reuters

Rock Red Hot Chili Peppers: The Getaway. Warner. ★★★

Suurin osa pitkäikäisistä ja suosituista yhtyeistä käy urallaan yleensä läpi yhden niin sanotun ”saranakohdan”, jonka myötä yhtye uudistuu tuntuvasti.

Red Hot Chili Peppers loi nahkansa 14 vuotta sitten.

Tuolloin ilmestyneellä By The Way -albumilla aikaisemmin pääosin puberteettisen reikäpäisesti remeltäneet funk-rokkarit kypsyivät kotiseutunsa Etelä-Kalifornian harmoniapop-perinteen sisäistäneeksi klassiseksi popyhtyeeksi.

Siksi radikaalia uudistumista on uudella The Getaway -albumilla enää turha toivoa, vaikka yhtyeen levyt liki 30 vuoden ajan tuottaneen Rick Rubinin vaihtuminen sukupolvea nuoremmaksi Danger Mouseksi antaisikin sellaista ehkä odottaa.

The Getawayn keskitempoinen ja melankoliaan kallellaan oleva materiaali on kauttaaltaan huolella tehtyä ja laadukasta, mutta levy etenee kappaleesta toiseen Red Hot Chili Peppers -tavaramerkkien kuljettamana. On kitaristi Josh Klinghofferin koristeellisia staccato-komppeja, basisti Flean aivan pintaan miksattuja funk-kuvioita ja Anthony Kiedisin ayo ayo ayo -hokemia.

Ylipitkän levyn puoliväliä jäntevöittävä kappale Go Robot sentään todistaa, että joskus veteraani-ikäisen rockyhtyeenkin kannattaa loikata uudelle polulle rohkeasti molemmilla jaloillaan.

Red Hot Chili Peppers ei ole tehnyt koskaan aikaisemmin yhtä universaalin komeaa kesäistä tanssibiisiä. Sellaista, joka menneen ja nykyisyyden välisellä kaiteella herkullisesti groovatessaan suorastaan huutaa Daft Punkia iskemään siihen kiinni elektronisen klubimiksauksen muodossa.

Kappaleen sointi pukee Peppersiä niin hyvin, että useampaankin vastaavaan irtiottoon olisi The Getawaylla törmännyt mielellään.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat