Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jukka Perkon kokoama Avara-trio avartaa sointia toisella levyllään

Saksofonistin ja kahden kitaristin kokoonpano on ainutlaatuinen

Kulttuuri
 
Sampo Linkoneva
Avara-trioon kuuluvat kitaristi Teemu Viinikainen (vas.), saksofonisti Jukka Perko sekä kitaristi Jarmo Saari.
Avara-trioon kuuluvat kitaristi Teemu Viinikainen (vas.), saksofonisti Jukka Perko sekä kitaristi Jarmo Saari. Kuva: Sampo Linkoneva

Jazz Jukka Perko Avara: Invisible Man. ACT Music. ★★★★

Nimensä kaltaiselta kuulostava Avara tavoitteli ensimmäisellä levyllään neljä vuotta sitten taivaita lähes kirjaimellisesti. Kaikki kappaleet oli sovitettu suomalaisista virsistä, joita kolmikon koonnut saksofonisti Jukka Perko oli tulkinnut seesteisen ylentävästi jo kahdella omalla albumilla.

Mutta vasta Invisible Man tekee näkyväksi sen verrattoman musiikillisen kolmiyhteyden, johon poikkeuksellinen saksofonistin ja kahden kitaristin kokoonpano vihjaisi ensilevyllä.

Osittain tämä juontuu materiaalista, joka on valtaosaksi omaa eli Perkon, Jarmo Saaren tai Teemu Viinikaisen säveltämää. Avara soikin nyt lähtökohtiaan moninaisemmin, vaikka balladimaisten sävellysten sovitukselliset irtiotot ovat yhä hillittyjä.

Tärkeälle saksalaiselle yhtiölle tehty Invisible Man on samalla avaus laajemmille eurooppalaisille markkinoille. Lainakappaleiksi valitut radiohitit Don’t Give Up ja Tears in Heaven voivat edistää tavoitetta, mutta vaikuttavat kokonaisuudessa vähän väkinäisiltä, päälle liimatuilta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat