Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Michael Kiwanukan uusi levy alkaa täystyrmäyksellä

Ugandalaistaustainen Pohjois-Lontoon kasvatti on valmis sielukkaan musiikin mestaruussarjaan.

Kulttuuri
 

Soul

Michael Kiwanuka: Love & Hate. Polydor. ★★★★★

Se on aina upea hetki, kun artisti kurkottaa urallaan rajan toiselle puolelle, kohti tuntematonta. Ugandalaistaustainen Pohjois-Lontoon kasvatti Michael Kiwanuka, 29, osoitti debyytillään (Home Again, 2012) taitavansa sävykkään retrosoulin, mutta nyt luvassa on enemmän.

Uuden levyn avausraita Cold Little Heart on täystyrmäys, yli kymmenminuuttinen pienoissinfonia, jonka pakahduttava teema saa kasvaa viiden minuutin ajan ennen kuin Kiwanuka alkaa edes laulaa. Se viitoittaa tien kuluvan vuoden toistaiseksi sielukkaimmalle albumille, joka ulottuu riipaisevasta popsoulista (One More Night) hypnoottiseen messuun (Black Man in a White World).

Ensilevyn aikaan Kiwanukaa verrattiin soulin jättiläiseen Marvin Gayeen, ja nyt rinnastusta voi viedä pidemmälle. Love & Hate on Kiwanukan oma What’s Going On, levy, jolla hän osoittaa uhmaavansa odotuksia ja uskovansa itseensä. Sillä ei ole samaa poliittista painoarvoa kuin Gayen klassikolla, mutta musiikillisesti Kiwanuka on nousemassa mestaruussarjaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat