Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Downshiftaava pöllö ja pussaavat sammakot – ”Papulaulut” ovat parasta lastenmusiikkia Suomessa juuri nyt

Pikku Papun Orkesterissa parasta on vekkulius, kirjoittaa Mari Koppinen

Kulttuuri
 
Aapo Huhta
Pikku Papun orkesteri koottiin vuonna 2012 silloisista Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen opiskelijoista. Kuvassa keskellä mustassa asussa kuvittaja-kirjailija Liisa Kallio.
Pikku Papun orkesteri koottiin vuonna 2012 silloisista Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen opiskelijoista. Kuvassa keskellä mustassa asussa kuvittaja-kirjailija Liisa Kallio. Kuva: Aapo Huhta

Lastenmusiikki Pikku Papun orkesteri. Kuva-, runo- ja nuottikirja sekä cd. Teksti ja kuvat Liisa Kallio, sävellykset Pikku Papun orkesteri. Tammi.

Kun Pikku Papun orkesteri ilmaantui maailmaan neljä vuotta sitten laulamalla ensi sävelet kuvittaja-lastenkirjailija Liisa Kallion loruihin, vekkulit papulaulut iskivät lasten sydämiin voimalla ja heti. Varhaisiän musiikinopettajatkin palkitsivat levyn vieläpä vuoden lastenlevynä.

Viimeinkin pitkä odotus palkitaan. Uusi setti loruja, lauluja ja Kallion mainion värikkäitä kuvituksia on, jos mahdollista, vielä parempi kokonaisuus kuin edeltäjänsä.

On todellinen taito onnistua luomaan jotain näin ihmeellisen vetoavaa. Musiikki ja lorut ovat sopivan iskeviä mennäkseen minkä tahansa ikäisen tajuntaan. Vetoavuutta lisäävät taitavat folkmuusikot monipuolisine, pääosin akustisine soittimineen.

Parasta papulauluissa on kuitenkin se joka välissä pilkehtivä huumorinkukka, joka on siirtynyt onnistuneesti Kallion loruista lauluihin. Se tulee ilmi vaikkapa pussaavista sammakoista sekä suuttuvasta muurahaisesta kertovissa lauluissa.

Musiikki tukee mainiosti loruja. Kun kuvaillaan leppäkerttulasten aamutohinoita, musiikki kiihtyy kreikkalaisen Zorbas-tanssin tapaan kaaoksen partaalle asti. Bossa nova Höllää pöllö kertoo downshiftauksen tarpeessa olevasta pöllöstä, ja kyllähän siitä kauneudesta laskee kuulijankin pulssi.

”Papulaulut” ovat parasta lastenmusiikkia Suomessa juuri nyt, ehdottomasti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat