Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tuomo ja Markus tekevät sielukkaan yhteisdebyytin

Dead Circles -levy saa HS-kriitikolta täydet viisi tähteä

Kulttuuri
 
Benjamin Suomela HS
Tuomo & Markus esiintyivät Helsingin juhlaviikoilla vuonna 2014.
Tuomo & Markus esiintyivät Helsingin juhlaviikoilla vuonna 2014. Kuva: Benjamin Suomela HS

Rock Tuomo & Markus: Dead Circles. Grandpop ★★★★★

Tuomo Prättälän ja Markus Nordenstrengin Tuomo & Markus -yhtye tekee harmonista, sielukasta lauluntekijämusiikkia, jossa on livenä kaikuja voimapopista ja klassisesta rockista, mutta joka levyltä kuulostaa upeasti 70-luvun lungilta kalifornialaiselta softrockilta ja sweet soulilta.

Moderneista vertauskohdista mieleen tulee John Stirratin (Wilco, Uncle Tupelo) ja Pat Sansonen The Autumn Defense, joka tuskin on sattumaa, sillä molemmat soittavat myös Dead Circlesillä. Muista americana-sankareista mukana ovat muun muassa Jayhawksin Gary Louris (joka on kirjoittanut puoliksi levyn kosmisesti leijuvan avauskappaleen Over the Rooftops) ja Calexicon Joey Burns, John Convertino ja Jacob Valenzuela. Convertino (rummut) ja Stirrat (basso) ovat komppiryhmä läpi koko levyn. Calexicon hienostuneen aavikkorockin vaikutus kuuluu selkeimmin nimikappaleessa.

Monille tutuimmalta saattaa kuulostaa Don’t Shut Down Your Radio, jonka marimbat on poimittu Radio Helsingin kanavatunnariin, sekä tietysti levyn päättävä Dylan -laina Lay Lady Lay, joka Tuomon ja Markuksen käsittelyssä muuttuu pehmeän romanttiseksi soulmusiikiksi.

Tuomo & Markus levynjulkaisukeikalla torstaina 4.8. G Livelabissa (Yrjönkatu 3) klo 20. Liput 20,50 e.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat